joi, 2 iunie 2011

Mtb in Piatra Mare

Cand: 13.05.2011
Unde: masivul Piatra Mare
Cine: Nicu, Balan si eu

Discutand cu Balan pe seara, stabiliram noi repede sa ziua urmatoare sa facem o tura de bita in Piatra mare. Asa ca, a ramas sa ne intalnim la 11 la iesirea din Brasov spre Bucuresti.
Eu am zis ca merg in Brasov cu bicicleta, ca de-abia ma mai plimb putin. S-apai cum nici bani n-aveam, a fost unica solutie. Asa ca, cu o oaresce intarziere la noua jumate am plecat de-acasa spre Brasov. Ruta urmata a fost Sfantu-Ilieni-Dobolii de Jos-Podu' Olt-Harman-Brasov-Sacele.
Bitei mele de coclauri, fiind in perioada de renovare, nu merge sa-i schimbi foile, frana de spate e "dezactivata" din cauza 8-ului, furca e intepenita....nici nu mai continui. Ideea e ca am lasat rusinea deoparte si am pus vesta aia reflectorizanta pe mine, caci n-as fi vrut ca vreun cascat sa ma faca terci. Si deci, dupa 1 ora si 5 minute eram in brasov, iar intr-o ora si 20 eram la iesirea din Sacele spre Bucuresti. Acolo m-am intalnit cu baietii dupa care am plecat spre Dambu' Morii, planul fiind sa urcam pe drumul familial.

Nicu si Balan

Piatra Mare
 Greu la deal nenica, mai ales cand nu-ti merge schimbatorul cum trebuie. Dupa o vreme de pedalat a trebui sa ma dau jos de pe ea caci era imposibil sa mai stai pe ea. Despre bitele baietilor nu zic nimic, a lu' Nicu costa cat o masina, oficial cantareste 9,6 kg, e frumoasa, e draguta, e tot ce vrei. Cred ca numa' nu te masturbeaza. A mea, Tancu' Secuiesc, are 19,5 kile. Pare ea fabricata mai prin al doilea razboi mondial da' e solida. Intr-atat de solida incat, daca intru cu ea in tine, ramai cu sechele pe viata.
Si deci, la deal eu mai mult am impins decat am pedalat.

La punctul de belvedere

La Soare

Greu nene la deal cu tancu, daca n-am pomenit iara toti apostolii....baietii erau mai mereu in fata mea, astfel incat nici nu-i prea vedeam. Ca idee, ca sa ma mandresc putin, am ajuns sus mai repede decat timpul scris pe indicator. La cabana am facut o mica pauza, am stat la Soare, am facut poze, vremea a fost idilica, se vedea frumos pana la mine-n sat.

Baietii cu parapanta

Cabana Piatra Mare

Dupa cabana, a urmat poate partea cea mai nasoala, s-anume urcarea pe varf. Toata astea din cauza zapezii in care, daca aveai noroc sa te scufunzi, ajungeai pana la sold. Si cand esti in pantalaloni scurti si adidasi nu-i cel mai placut, mai ales ca-i zgrunturoasa ca naiba.Bucegii se vedeau idilic


Poza de varf
 Ca idee, nu stiu cate tancuri ca ale mele au ajuns sa se spijine pe indicatorul ala. Cat chin am tras de la cabana pana in varf nu de multe ori am patit. Pe langa zapada si poteca abrupta, era o gheata cat toate zilele. Mai la tot pasul pe jos iti venea sa stai....dar daca nu-i si putin greu, n-are farmec. Vorba lu' nenea Valean, "Hard work.There are no shortcuts". Am abatut planul initial, acela de a cobora la Azuga si am coborat pe la cascada Tamina. A urmat o coborare de vis...

Aaaa, sa nu uit, am reusit sa fut si-o tranta. Nu chiar in cap, da' nici mult n-a trebuit. (multumiri Dianei pentru casca). Ajuns la DN 1, am facut o sesiune de trena. Mai precis Balan a dus trena, eu am stat ultimul. Daca am inteles bine din spusele lui, pana-n Brasov la crasma, am scos o medie de 46 de ora, ceea ce nu-i chiar rau. In Brasov am baut o bere la Ohaba, dupa care Nicu s-a dus la treaba lui, Balan pleca la Balea la concurs de schi iar eu spre casa. Pentru mine au urmat alti 35 de km pana acasa.
A fost o tura foarte faina, n-am avut cuvinte sa le multumesc baietilor ca m-au luat cu ei. La finalul zilei am avut o moaca fericita si in jur de 130 de km adunati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu