miercuri, 13 iulie 2011

Saint George Mtb Marathon

Cand: 06.05.2011

Unde: Sfantu Gheorghe, Muntii Baraolt

Cine: eu, ajutat de echipa tehnica (Cipri); alte cateva zeci de participanti


Scurrt pe doi, un concurs foarte fain. Voie buna, organizare cum trebuie, traseu grozav. Cum am aflat in ultima clipa de el, m-am inscris in dimineata concursului direct la stand. Am fost asistat de echipa tehnica, a.k.a Cipri care avea in rucsac tot ce-mi trebuie. Ideea era ca dupa start el sa plece la Sugas-Bai, sa urce sus pe Gorgo si cand trec sa faca poze.
Asa ca, dupa o scurta incalzire ne-am aliniat la start unde, inghesuiala mare mon'cher. Tot soiu' de biciclete, care mai de care mai complicate si mai "ultimu' racnet". De pe unele lipsea numa' aparatul de belit cariciu'....poate ca aveau si d-ala dar l-au uitat acasa.
Eu m-am dat cu o versiune mult imbunatatita a Tancului Secuiesc. Noua versiune, denumita Tancu Secuiesc RS Deluxe, are un cadru usor de Cr-Mo, restu' componentelor fiind Suntour si Dia Compe. De la bita veche am pastrat numai jentile si butucii, care erau ok.
Lasand chestiile astea complicate la o parte, la bita am muncit mult, ziua concursului fiind oarecum si ziua testului. Adica ziua care sa-mi confirme daca am facut sau nu treaba buna...... si am facut bag de seama caci nici de-atunci n-am mai mesterit nimic la ea, cu exceptia monoblocului.


Incalzirea
 Si deci, am concurat la tura lunga, denumita "Profi". (ce pompos suna, s-au umflat ficatii-n mine). Astfel, am avut de parcurs 43 de km si 1100 m. diferenta de nivel. Cei mai multi au fost inscrisi la tura medie, existand si o proba de familie. Idee foarte buna dealtfel.

Harta traseului

Inscrierea

Cu echipa tehnica

No, asadar, startul s-a dat la 11 (parca). O prima bucata spre iesirea din oras am mers cu militia in fata, cu girofare si tot ce vrei. Am vazut si o tranta urata, destul cat sa-mi aduca aminte ce voi pati daca casc gura.
Traseul per total a fost mai mult decat ok, si cu coborari tehnice, si cu urcari tari. Cam mult push-bike mi s-a parut, asta insa e parerea mea personala. O alta parte care mi-a placut e ca au facut fotografii cat cuprinde.
Al doilea post de realimentare ar fi putut sa fie putin mai repede, dar a fost ok si asa.



 Intr-una din urcari, pedalam eu ce pedalam, cand, raman prost la cum trece o tipa pe langa mine. Ma uit putin, imi zic ca o ajung si pedalez mai departe. Peste 100 metri cum pedalam eu asa in sictir, iara trece o tipa. Ma sa-mi fut una, asta deja e nesimtire. Atunci am realizat ca eu am pornit prea tare la start si defapt acuma eram cam taiat. Asa ca m-am concentrat putin si in urmatoarele 5-10 minute mi-am revenit, mi-am gasit ritmul, dupa care a urmat o perioada in care am vajait pe langa altii.
Cu noroiul a fost ok, o portiune a fost unde a fost mai maricel, dar in rest acceptabil.




Am terminat concursul pe 11 la categoria mea, ceea ce nu-i chiar rau pentru primul concurs de mtb adevarat la care particip. Cu Cipri nu m-am intalnit pe traseu, el a fost prezent sus in varf dar noi am trecut cumva prin spatele varfului la nici 50 m.
Dupa concurs, putin rupt de Soare
Dupa concurs, eu n-am mai asteptat premierea si am plecat cu Cipri direct la Bixad, sa ma refac in apa minerala alaturi de o bere rece. Acolo ne-am intalnit cu Diana, Madalin, Ana, Bebe, Zamostica si Grisu. Am facut baie, ne-am ingramadit 8 insi in masina lu' Cipri ca a venit plaoia, am sarbatorit-o pe Ana, am povestit, dupa care am venit acasa. (voi pune si ceva poze de acolo)

Ca si plusuri: inscriere ieftina, posibilitate de a spala bita dupa concurs, medalii si diplome pentru toata lumea, puncte de alimenate bine dotate, mancare, poze la greu, trasee pentru toata lumea, tombola (unde am si castigat o pompa), tricou inscriptionat.
Minusuri: cam mult push-bike, in al doilea punct de alimentare mergea niste ulei de lant.
Per total un concurs foarte fain, si la anu' facem act de prezenta in mod sigur.

Ture faine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu