joi, 11 august 2011

Albastru de Piatra Mare

Cand: 20.07.2011

Cine: Ludi, Bodo si eu

Unde: Piatra Mare, traseu clasic




Povestita pe scurt, tura ar suna cam asa: baietii "mei" au devenit "injineri" (manca-i-ar tata). Asa ca, scapati de tensiunea licentei m-au sunat sa-i duc pe undeva. Fiind si in timpul saptamanii (era necesara deci o ascensiune relativ rapida) am zis sa dam o tura in Piatra Mare. Asa ca ne-am intalnit toti 3 in gara din 'tuţi Gheorghe, ne-am suit pe tren, apoi in autobuz si uite asa am ajuns in Darste. De aici, intr-o ora am fost in Dambul Morii.
Am urcat pe la cele 7 scari, care intre timp au ajuns intr-o stare deplorabila. Cat am facut poze Ludi si-a scapat unul din bete in canion, pe care l-am recuperat la intoarcere.





In umbra racorosului canion




La cabana am refacut stocul de apa dupa care am urcat in varf. Eu am profitat de ocazie si mi-am mai antrenat talpile nitel, urcand descult. Lume foarte putina, sus pe culme in schimb, alaturi de un albastru infinit un vant obraznic isi tot facea simtita prezenta.



Din nou in Piatra Mare
In varf n-am zabovit prea mult, 2-3 poze si la vale. In premiera pentru mine, pana la cabana am coborat tot in picioarele goale, fara incidente......majore. O sigura data am dat cu copita intr-un bolovan, de l-am strigat pe Sfantu' Petru in 8 limbi. In rest, sanatate si voie buna. La cabana am sorbit o bere, dupa care am coborat la Dambul Morii, de acolo inapoi pana in Darste unde m-am intalnit cu Balan care mergea la sedinta. Noi am luat un maxi-taxi cu care am ajuns in Sfantu in scurt timp.

Ture faine!