vineri, 11 noiembrie 2011

Creasta Fagarasului, partea 2-a

Unde: Muntii Fagaras

Traseu: creasta Fagarasului vest-est, in 2 zile

Cand: 20-21.08.2011

Cine: Dan si eu




Dupa "esecul" de saptamana trecuta, am hotarat sa revin in forta, tot in Fagaras. De data asta impreuna cu Dan.
Aventura a inceput sambata dimineata, la ora 2 AM mai precis, cand alaturi de Sorin si de Dan am pornit spre Turnu Rosu. Numai ca, ce-am facut si ce n-am facut, am trecut pe langa intersectia spre Turnu Rosu si ne-am dus pana-n....Cainenii Mari. Adica in partea de sud a frumosului defileu pe care Oltul il formeaza. Nu-i nimic, da-i bataie si intoarcete, caci, vorba lu' Dan, "asta este".
Intr-un final am ajuns si la Turnu Rosu, langa manastirea de maici, de unde am pornit cu o oaresce intarziere. Ne luam ramas bun de la Sorin si ne propunem sa ne intalnim maine (duminica) seara la Plaiul Foii.
Pana la iesirea in creasta principala am cam balaurit, dar pana la urma am nimerit.

Ajunsi in creasta


Cel mai bun priten al omului...

....si opera sa

Apropiindu-ne se Suru, vremea ne-a taiat rapid elanul. A trebuit sa ne oprim si sa ne imbracam caci nu era de bine. Am continuat totusi reticenti...
Spre saua Surului
 In urcarea pe Budislavu am decis, cu amaraciune, s-o lasam pe alta data. Vremea foarte instabila, aproape imposibil de prezis nici chiar pentru 2-3 ore, ne-a facut sa ne recalculam sansele reale, nu cele pe care vroiam noi sa le stim. Asa ca, am slabit ritmul si ne-am bucurat de privelistile care, din cand in cand, se deschideau.
Salbaticul Ciortea, imbracat intr-un amestec de cumulusi si ceata 
 In portita Avrigului am coborat joc la lacul Avrig unde ne-am furajat putintel, apoi am continuat spre Scara.
Lacul Avrig

Dan
Ciortea, vedere N, N-E si lacul Avrig
 Ajunsi sus pe Scara, hotaram sa n-o mai lungim si sa coboram la vale, spre cabana Negoiu. Desi vremea s-a schimbat -temporar- in bine, preferam sa ne urmam decizia, resemnati.

Negoiu a aparut in zare
 In scurt timp am fost la cabana Negoiu. N-as putea uita atitudinea cabanierului, care intai a preluat comenzile "grase" cu mancare si bautura multa, apoi pe cele ale amaratilor cu o cola si o bere....

Muchia Serbota si cabana Negoiu

De la cabana in mai putin de-o ora am fost jos, unde Daniela ne-a asteptat cu drag si dor. Ne-am spalat in parau, apoi am luat-o spre casa. A doua oara in 2 saptamani mi-am vazut planul sabotat. Dar, asta este, atata timp cat unii merg la capatul lumii ca sa "poata" renunta, eu ma bucur c-o pot face aici.

Carari insorite va urez!