joi, 29 septembrie 2011

Ozunca Bai

Când: 24/25/26-06-2011
Unde: Camping The Valley - Ozunca Bai
Cine : Andreea, Tuti, Taczi, Maczi, Katti, Zsolt si 'io



...ideea ii aparține Andreei.
Defapt la început când totul era încă în stadiu de planuri se dorea a vizita Vlăhița. Însă nu știu cum și de unde pana unde, am ajuns porniți spre Ozunca Bai!
Dar, ideea s-a dovedit ulterior a fi o idee super bună!
Cred ca nu ne-am fi simțit la fel de bine la Vlăhița.
...deci:
Andreea își programează un mic concediu în care împușca doi iepuri deodată și anume:
deși ordinea este defapt inversa eu am sa va prezint astfel:
(iepurele nr.1) - merge într-o tabăra multiculturala pt. copii, organizata de Asociația "Alteris"unde este membru coordonator...
(iepurele nr.2) - precum spuneam și mai sus, Andi (asa ii spun eu Andreei) se afla în concediu, motiv pentru care hotărăște ea asa, sa ii scoată pe ai ei părinți și frate undeva cu cortu'.
Si ca sa fie formația completa, ne invita și pe noi cei enumerați mai sus! (Din lista  lipsind Gabi și Mimi care deși au fost invitați nu au putut fi prezenți căci nu au fost liberi.)
În fine...pornim noi pe la prânz, vineri 24-06-2011 spre Ozunca,dar nu oricum ci în trei echipe, în ordinea următoare: Eu cu Tuti cu bițele căci deh, de ce sa nu profitam dacă se pretează!
Andi cu Katti și Zsolt cu Bubi!(Bubi fiind mașina lui Andi!)
...și Tatzi cu Matzi (Părinții lui Andi si Tuti!) cu cea de a doua mașină mai pe seara căci Tatzi a lucrat pana mai târziu!
Imagini din timpul pedalării nu am, însă am sa va prezint cat de cat traseul:
Aveti aici o harta. Este un traseu în mare parte cu asfalt cca.90%, diferență de nivel: cca. 390 m, distanta: cca.40km.
Ce sa va mai spun?...nimic nu ne oprește și nimic nu ne poate împiedica sa nu ne simțim bine in natura! Dovada faptul ca deși prognoza meteo anunțata cu  glas tare și răspicat căci tot sfârșitul de săptămâna va ploua, noi nu ne-am speriat și nu am dat înapoi
La 10-15 min.după ce am ajuns!
...atât am prins și noi soare!


 
Apar și Taczi cu Maczi după ceva timp, moment in care ne strângem cu toții sa stabilim locul de campare și sa ne apucam repede, repejor sa ridicam corturile. Nu de alta dar, o-data cu ei venea și ploaia!
Sa-l fi văzut pe Taczi cum pomenea  Sfinții și Arhanghelii pentru ca de grăbit ce era, nu mai  nimerea țevile potrivite pentru a monta cortul... începuse ploaia și-i dădea nu gluma!
După ce reușim cumva sa ridicam corturile prin ploaie,ce sa vezi?...se oprește si ploaia! :))

Locul de campare!
Spre bucuria noastră nu ploua într-una, ci în reprize! Asa ca ne bucuram și profitam de pauzele dintre ploi. Mergem după lemne, jucam  badminton, freesbie și bineânteles, grătar, bere și povesti de se încinge o atmosfera de invidiat.
Spun de invidiat deoarece vecinii noștri din corturile și rulotele vecine au stat închiși aproape pe toata durata sejurului! Sejurul lor fiind și scurt pe deasupra deoarece a doua zi am rămas aproape singuri.
  Nu ma pot abține sa nu va povestesc cum pe seara vin doua pitipoance ce aveau rulota în spatele unui cort de al nostru. Se poate observa in imaginea de mai jos poziția corturilor noastre fata de rulota lor, eu zic ca nu ne-am instalat deloc aproape de ei! Spun asta deoarece se prea poate sa fi fost fetele supărate din pricina asta caci cum au venit au parcat mașina în sufletele noastre, mai aveau puțin și ne-o băgau în cort. În fine, sa zicem ca exagerez eu. Debarca fetele și încep sa își care din bagaje în rulotă  . Așa fără sa dea nici măcar buna-ziua! Apare la un moment dat Howard proprietarul campingului, cu un prelungitor lung sa le tragă curent de la un panoul electric. Intre timp mai apare o mașină cu doi tineri plini de ei care coboară si ei din mașină ,   luând la-fel din bagaje și mergând spre rulota, bineinteles trecând pe lângă noi fără sa salute, ba mai rău unul din ei trecând printre mașina fetelor și cortul nostru se împiedică  de un cordon cu care era ancorat cortul, rupând bineinteles urechea de care era legat cordonul. Nici un pardon, scuze, îmi cer iertare,cu toate ca de cordon sprijinisem noi o scândura, tocmai în ideea sa iți sară în ochi acel cordon. Ne abținem noi în a comenta, ne vedem de ale noastre, dar,fără sa vrem le auzim pe pitipoance spunându-le băieților: voi nu vedeți ce noroi e aici, nu vedeți ce vreme și frig este? Asta fiind doar ceea ce am auzit noi discuția ținând vreo 5 min.ca după încă 5 sa și dispara cu toții de acolo lăsând în urma șanțuri prin iarbă  făcute cu rotile autoturismelor. Noi ne amuzam bineinteles și ne vedem în continuare de ale noastre!
  Vazand atmosfera, proprietarul  campingului ni se alătură cu bere și povesti olandeze...


Atmosfera de după cel puțin doua reprize de ploi...

Formația completa, împreună cu Howard patronul campingului, mai puțin eu căci făceam poza

...a venit a doua zi Howard la un moment dat sa ne spună ca organizează o tura prin împrejurimi și dacă dorim putem sa ii însoțim
...pornit-am cu Tuti și cu încă un grup de elevi, împreună cu Howard și cu ghidul Campingului, în amonte pe lângă Pârâul Păstrăvului, pe malul căruia am întâlnit o sumedenie de Salamandre ce ies și ele după ploaie ca ramele de pământ.




Bazinul vechi de apa termala, în reamenajare

Campingul de tip Hostel...info


Pistruiatul'

Cortu' lui Tataia

Tuti în exercițiul funcțiunii :))
...și uite asa au mai trecut câteva zile petrecute intens cu cei dragi în aer liber.
                                       
                                                    Când ne-o fi mai greu, asa sa ne fie!
...și noua și vouă! ;)