luni, 23 ianuarie 2012

Ciucas - Turnul de control

Cand: 22.01.2011

Locatia si scopul: Muntii Ciucas, schi de tura

Cine: Nicu, Pupaza, Dani Spulber, Vlad, Bogdan, si eu, adica Postoaca.



Starniti de zapezile cazute in ultima vreme, am hotarat sa facem o tura pe schiuri de tura in Ciucas. Traseul planificat a inceput in parcarea de la Babarunca, urmand sa urcam pe varf prin Saua Teslei.

Asa ca, in ciuda prognozei deloc favorabile, ne intalnim la Nicu de dimineata, de unde pornim spre locul de start, cu un mic popas pe la Balan sa-mi dea o pereche de bete. Multam fain Balan!
 Cea urmat, a fost un deliciu. Peisaje de poveste, liniste cuprinzatoare, si zapada cat CASA.


Pe schiuri...
 Pentru mine un lucru nou a fost ca toti am mers pe schiuri de tura...dupa cum urma sa se adevereasca, cu piciorul ar fi fost aproape imposibil de parcurs.

Vlad si Andreea

6 oameni...

...o singura urma
 Si apropo de o singura urma, eu am avut parte de "noroc", caci o foca refuza sa se lipeasca. drept urmare am stat mai mereu ultimul din gasca. Ceea ce s-a tradus, evident, printr-un efort mai mic.

 La stana am facut o mica pauza de masa, dupa care am continuat

Peisaje cum nici macar in filme nu vezi, totul e super incarcat cu zapada


La iesirea in saua Teslei, vremea ne-a adus aminte rapid ca suntem in Ciucas, si ca aici mai mereu bate vantul. Si ce vant...combinat cu ninsoarea, te facea praf in 2 minute.  Pe noi ne-a convins foarte rapid ca n-avem sanse la varf, ar fi sinucidere curata. Asa ca am facut cale intoarsa, bucurandu-ne de schiat printr-o zapada cat casa. Aaaaaaa, era sa uit de vuuum-ul acela, cand a trosnit toata poiana cu noi. Ne-am prins instant ca era doar zapada care s-a asezat, dar sunetul acela te incremeneste pe moment. In alte circumstante n-ar fi fost aia buna...

Greu de deal cu boii mici

Schiatul....o nebunie! In zapadaul asta toate cunostiintele de schiat pe partie parca se evapora....


Evident, in 30 de minute, fara graba, eram jos. La stana am facut si poza de grup!

Zambiti!

Ajunsi in Brasov, am "intepenit" prin Ohaba la o bere si-un haleu. Apoi, ne-am intalnit cu cealalta gasca de cepepenei care s-au intors din Ciucas, tot cu o "infrangere".
Azi e prima zi dupa tura, amintirile sunt inca foarte vii. La fel e si dorinta de a ma reintoarce in Ciucas, "turnul" care-mi strajuieste zarea la fiecare antrenament si iesire din timpul saptamanii.


Ture faine va doresc, cu zapada multa!